5 vylepšení domácnosti, které zvýší hodnotu vašeho domova

Většina prodejců domů má dojem, že renovace a vkusně vypadající domov jim přinesou více, než kolik stojí jejich byt. Kosmetické úpravy nemovitosti však naopak její hodnotu příliš neovlivňují. Změny, které provedete, mohou ve skutečnosti kupující spíše odpuzovat, než přitahovat. Proto je třeba rozlišovat mezi nápady na renovaci bytu, které stojí za to, a těmi, které ne, než za ně utratíte bombu. Zde je pět nejlepších tipů na renovaci bytu, které vás mohou vrátit o miliony rupií, ale sotva budou užitečné:

Vysoce přizpůsobené návrhy

Modulární kuchyně a přepychové koupelny jsou možná v dnešní době běžné, ale jejich designová přitažlivost nemusí být pro všechny stejná. Pokud například použijete břidlicové dlaždice spíše než keramické, může vám padnout do oka, ale potenciální kupec vašeho nového bytu si toho může sotva všimnout. Podobně zdobené kuchyňské desky si kupující, kteří nemají smysl pro jemnější věci v životě, sotva všimnou. Je lepší spokojit se s věcmi na úrovni stavitelů, než zahrnovat zdobené detaily. Pokud nebudete bydlet ve svém novém bytě dlouho, nemá smysl tyto upgrady provádět.

Vytvoření bazénu

Čištění bazénu, údržba systému čištění vody a zajištění bezpečnosti těch, kteří se v něm koupou, je náročná práce a opakující se náklady. Kromě toho, abyste vložili do fondu, musíte získat několik sankcí a souhlasů od městské společnosti, což může být zdlouhavý proces. Kromě toho může potenciální kupec domu upřednostňovat zahradu nebo gril na zahradě před bazénem.

Sloučení nebo rozdělení místností

Většina majitelů domů s vysokým estetickým cítěním chce část obývacího pokoje přestavět na malou pracovnu nebo obývací pokoj nebo odhlučnit stěny a vytvořit tak domácí kino. Ne všichni kupující však sdílejí tyto názory a možná hledají byty, které mají spíše základní specifikace než okrasnou výzdobu.

Nadměrné zlepšení

Příliš mnoho změn povede k prudkému nárůstu ceny vašeho domu, což odradí kupující na dvou účtech. Za prvé, kupující, kteří mají rádi vaši čtvrť, si nemusí nemovitost dovolit, a za druhé ti, kteří mají peníze na to, aby utratili za byt připravený k nastěhování v Indii, jako je ten váš, upřednostní více okouzlující oblast.

Před provedením jakýchkoli změn byste si měli prohlédnout několik domů v okolí, abyste zjistili, co dělají ostatní.

Vybudování malé místnosti pro vás

Vybudování malé meditační místnosti z vaší ložnice vás může určitým způsobem uspokojit, ale kupujícího neosloví. Pokud musíte, měli byste možná přeměnit část verandy nebo vašeho dvorku na místnost púdža nebo studovnu, což vede ke skutečnému nárůstu plochy, spíše než virtuální. Ujistěte se, že způsob, jakým zvětšíte svou plochu, dobře zapadá do půdorysu, jinak váš připravený k nastěhování do bytu ztratí přitažlivost.